Impozit

Intrebari generale despre orice legat de flash

Impozit

Mesajde radu4iasi pe Joi Feb 04, 2010 10:58 pm

Salut
Vreau sa va intreb daca voi impozitati profitul / lucrati legal ?
Castig in media 500$ / luna din freelance dar nu am impozitat nimic si ma gandesc sa o fac.
Dureaza mult sa-ti faci acte(tre sa stau la cozi interminabile ca la buletin ?) ? Taxele is mari (am auzit ceva de 16% ) ?

Multumesc
radu4iasi

Re: Impozit

Mesajde Barna Biro pe Joi Feb 04, 2010 11:17 pm

Sincer, nu vad de ce ai vrea sa dai bani la stat aiurea. Cred ca te plictisesti rau de tot... Bucura-te de banii pe care-i faci si mai ales, bucura-te ca nu-ti "fura" statul din ei... Don't get me wrong, nu spun sa nu incerci sa faci ceea ce faci "pe curat", doar ca personal, nu inteleg de ce "te manca-n fund" sa dai din banii aia ( no offense, dar nu e o suma mare la care sa spui ca "imi permit sa pierd 2-3 mil la impozite" ) la stat... dar na, tu stii, sunt banii tai si e alegerea ta...
Imagine
Barna Biro
Administrator

Locaţie: Timişoara

Mesajde vamapaull pe Joi Feb 04, 2010 11:37 pm

Daca nu castigi foarte mult, iti recomand sa nu te chinui prea tare.
In caz de lucrezi mult cu Romani (firme care cer contract legal), ai putea sa-ti deschizi o firma. In cazul asta trebuie sa platesti niste chestii la inceput, sa platesti un contabil lunar si sa dai la stat 19% din orice profit.

In caz de te-ai decis sa faci o firma, trebuie sa te pregatesti de alergat dupa acte (cu totii stim cum e birocratia in Romania) sau ai putea sa platesti un contabil (sau cineva care ar putea face asta pt tine) sa-ti faca actele si tot ce trebuie fara sa mai pierzi tu timpul.
vamapaull
Administrator

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Barna Biro pe Joi Feb 04, 2010 11:42 pm

Cu 19% nu sunt sigur, cred ca se plateste TVA doar la firme care au un profit lunar de peste 10.000 Euro ( dar nu mai stiu sigur... I might be wrong ). Oricum, au fost date niste legi noi ( cum ar fi impozitul forfetar ) care te obliga sa platesti anual o suma desi poate nu ai profit ( exceptie daca suspenzi activitatea firmei si cine mai stie ce ). E destul de incurcata treaba oricum si chiar nu castigi o suma mare la care sa spui ca iti permiti sa si pierzi bani... just my 2 cents.
Imagine
Barna Biro
Administrator

Locaţie: Timişoara

Mesajde radu4iasi pe Vin Feb 05, 2010 10:24 am

ok, de acord
dar pot sa impozitez doar o parte ( de exemplu declar ca am profit 100E )

crede-ma nici eu n-as vrea sa dau bani la stat cand vad ca nu se face nimic din ei ( si oricum ajut statul aducand bani cu care platesc TVA ) dar mi-e frica sa nu verifice transferurile bancare. am auzit ca pot sa verifice si sa te puna sa platesti tot o data
radu4iasi

Mesajde Lagro pe Vin Feb 05, 2010 2:19 pm

Dar aia care primesc mii si mii de euro lunar din strainatate?
Nu cred ca te verifica cineva dupa transferuri, banca trebuie sa tina confidentialitate.
Sunt destui muncitori afara care trimit bani.
Si eu am trimis acasa cativa ani la rand.
Lagro

Locaţie: Constanta

Mesajde radu4iasi pe Vin Feb 05, 2010 2:21 pm

Lagro scrie:Dar aia care primesc mii si mii de euro lunar din strainatate?
Nu cred ca te verifica cineva dupa transferuri, banca trebuie sa tina confidentialitate.
Sunt destui muncitori afara care trimit bani.
Si eu am trimis acasa cativa ani la rand.

ok, multumesc

m-ai mai linistit :D
radu4iasi

Înapoi la Intrebari generale